Felnőtt és gyermek fogszabályozás

Gyönyörű rendezett fogsor rövid időn belül. Bízza magát szakemberekre az I. kerületben!

Z

Gyors és hatékony

Korszerű technológiának köszönhetően.
l

Garancia vállalása

A felhasznált anyagokra 100% garanciát vállalunk.

Barátságos árképzés

Mindenki számára elérhető kezelések.

Felnőtt és gyermek fogszabályozásról

Miért válasszuk a fogszabályozást?

A régen kínosnak számító fogszabályozás, a mai kor embernének már fel sem tűnik. Az esztétikai okok mellett egészségügyi okok is felmerülhetnek, amire megoldás lehet a fogszabályozás. Ilyen például, ha az alsó és felső fogsor nem illeszkedik megfelelően. Ezt pedig  fogcsikorgatást, fogletörést, fogkimozdulást vagy állkapocs ízületi fájdalmat eredményezhet.

Szerencsére a fogszabályozás bármilyen életkorban alkalmazható, nemcsak gyerekkorban. A mai korszerű technológia lehetővé teszi a láthatatlan fogszabályozást, esztétikus és kényelmes viseletet. Ennek köszönhetően a kezelési időtartam is sokkal rövidebb. Ez egy olyan apró befektetés, ami hosszú távon végigkíséri viselőjét. Ha magabiztosan mosolyog, önbizalma és egyben kisugárzása is lenyűgöző lesz.

Mivel lesz jobb az élete a fogszabályozás után?

A fogaknak komoly funkcionális és esztétikai szerepe van az életünkben, amik nélkül a mindennapi életet nem lehet teljes.

R

Önbizalmat kap

Magabiztos mosollyal mindenkit le fog nyűgözni.
R

Szebb fogsor

Bátran fog mosolyogni a családi-, és baráti selfie-ken.
R

Harapási funkció javulása

Megfelelő harapási forma alakítható ki.
R

Gyönyörű mosoly

Rendezhetőek a torlódott, kiálló fogak.
R

Megmaradnak a fogai

Elherülhetőek a későbbi foghúzások.
R

Tiszta beszédképzés

Rendezett fogak, tiszta beszéd.

Fogszabályozás menete

w

1. Személyes konzultáció

Megvizsgáljuk és panoráma felvételt készítünk.

4. Konzultáció sorozat

2-6 hetente szükséges a készüléket állítani.

2. Kezelési terv készítése

Költséghatékony és 100%-ban személyre szabott.
f

5. Retenciós fázis

Az elért eredmény stabilizálása.
N

3. Készülék megrendelése

A fogszabályozó készülék átadása, ragasztása.

6. Kiegészítő kezelések

Dental higiéniai tisztítás.

Mennyibe kerül a fogszabályozás?

Ahány eset, annyi kezelési terv

A pontos kezelési költségeit “nehéz látatlanba” megmondani, mivel a kezelések 100%-ban személyre szabottak, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el a legnagyobb költséghatékonyság mellett.

Ezért kizárólag a konzultáció és a kezelési tervének elkészítése után tudnak specialistáink erre választ adni.

Fogszabályozás árak

Lenyomat készítése 10.900,- Ft
Fogszabályozó készülék 250.000 – 420.000,- Ft
Aktiválás 8.000,- Ft-tól / alkalom

Jelentkezzen be konzultációra és állapotfelmérésre most!

Gyakori kérdések a fogszabályozásról

Gyorsabban romlik-e a fog a fogszabályozás során?
A rögzített fogszabályozó kicsit megnehezíti a fogmosást a kezelés alatt. Nagyon fontos, hogy mindig alaposan, nagy odafigyeléssel és megfelelő ideig mossunk fogat, hogy a plakkot a nehezen hozzáférhető helyekről is el tudjuk távolítani. A fogszabályozás nincs hatással a fogszuvasodásra, ellenben a nem megfelelő fogmosás igen. Léteznek speciális fogkefék, direkt fogszabályzót viselők számára, illetve ún. fogköztisztító kefék. Ajánlott még fogmosás után a szájzuhany használata is, valamint a fogselyem és a szájöblítők is.
Tudok majd fogszabályzóval rendesen beszélni?
A külső készülékek egyáltalán nem zavarják a hangképzést. A belső fogszabályozó esetén, az elején meg kell szokni a fogszabályozót, azonban egy idő után a nyelv hozzászokik, hogy a szájban van egy „idegen test”. Ha megszoktuk a fogszabályozót a beszéd sem okoz semmiféle problémát.
Fémallergiás vagyok, mi a teendő fogszabályzás előtt?
A fogszabályozás előtt a fogorvos részletesen kikérdezi a beteget. Ha valakinek fémallergiája van, ma már számos lehetőség van arra, hogy olyan anyagokat használjunk, ami nem vált ki allergiás reakciókat. A legfontosabb, hogy a fogorvos tudjon problémánkról.
Marad-e nyoma ha leveszik a ragasztott fogszabályzómat?
Nem marad nyoma, mivel olyan eszközzel távolítjuk el a ragasztóanyagot, ami erősebb, mint a ragasztó, de gyengébb, mint a zománc, ezért ha erősen a foghoz nyomjuk a fúrófejet, még akkor sem okozunk kárt a zománcban.
Jár-e rossz érzéssel a fogszabályzó készülék viselése?
A fogszabályozó készüléket a felhelyezést követően meg kell szokni, hiszen a fogakra felragasztott tappancsok mindenképpen változást jelentenek. Az első időben érzékenyek lehetnek a fogak, előfordulhat az íny, a nyelv, és az ajkak irritációja. Az átmeneti panaszokat különböző módszerekkel tudjuk enyhíteni, például a fogszabályozó problémás részeire felhelyezendő viasszal vagy végső esetben enyhe fájdalomcsillapító tablettákkal. A készüléket a páciensek általában pár nap alatt megszokják és a későbbiekben nem okoz nekik problémát.
Hogyan kerülhetem el az ínygyulladást?
A fogszabályozás ideje alatt a fogmosás nagyobb odafigyelést igényel, hiszen fogak öntisztulása, különösen a fogszabályzó és az íny között jóval kisebb. A lepedék eltávolítása kicsit nehezebb a felragasztott fogszabályozó miatt. Ha a lepedéket nem távolítjuk el a fogakról megfelelően, az íny begyulladhat, vérezhet. A nem megfelelő fogmosás eredménye az ínygyulladáson kívül a fogszuvasodás, amely további fogorvosi kezelést igényel. Ha gyakran vérzik, vagy gyulladt az ínyünk, feltétlenül mondjuk el fogorvosunknak a következő kontroll alkalmával. Sok esetben szükség lehet rendelői professzionális fogtisztításra. Ez átlagosan 3 havonta javasolt.
Fájdalommal jár-e a felhelyezés?
A fogszabályozó készülék felhelyezése abszolút fájdalommentes. Letisztítjuk, majd leszárítjuk a fogakat, majd vékony ragasztóréteggel vonjuk be őket. Ezután egyesével helyezzük fel a bracketteket (zárakat). Pontosan illesztjük a megfelelő pozícióba, majd a felesleges ragasztóanyag eltávolítása után egy speciális lámpával megvilágítjuk. Ennek a hatására köt meg a ragasztó. Ezután következik az ív behelyezése, ami szintén nem fájdalmas.
Miből lehet tudni, hogy fogszabályozásra van szükségem?
Általában nehéz megállapítani, hogy szükség van-e fogszabályozásra, hiszen sok esetben akkor is szükséges lehet, amikor látszólag egyenesen állnak az első fogak. De előfordulnak olyan problémák is, amik első ránézésre ijesztőek lehetnek, de idővel maguktól helyrejönnek. A legjobb fogszabályozó szakorvossal megvizsgáltatni a fogakat, aki könnyen meg tudja állapítani, hogy szükség van-e fogszabályozásra.
Eddig nagyon elégedett vagyok, nagyok gyorsan haladunk az úton, ami számomra nagy öröm. Sokkal magabiztosabban élem a mindennapjaimat, mint azelőtt!
Nagy Ádám, 35 éves

Már az első konzultáció alkalmával szimpatikus volt a doktornő. A későbbi kezelések során mindig bizalommal fordulhattam hozzá, ami elengedhetetlen egy ilyen hosszú kezelés során.
Kiss Lajos, 28 éves

Nagyon elégedett vagyok a doktornővel, kitűnő munkát végez 🙂 Fájdalommentesen, jó hangulatban telnek a kezelések, a doktornő mindig kedvesen, jókedvűen fogad.
Hatvani Márton, 30 éves

Jelentkezzen be konzultációra és állapotfelmérésre most!

Ki fogja fogait sorba rendezni?

1993 óta foglalkozom kizárólag gyermek és felnőtt fogszabályozással. Több, mint 25 éve gyakorlom hivatásomat, amely idő alatt számos problémás fogászati esetet sikeresen megoldottam a pácienseim legnagyobb boldogságára.

Ezek között pedig nagyon sok felnőtt és gyermek fogszabályozási tervet készítettem, és láttam, hogy a rendezetlen fogak hogyan válnak szabályos fogsorrá.

Az első találkozás alkalmával, ingyenes konzultációt biztosítok.

Megszerzett tapasztalatommal állok az Ön vagy gyermeke rendelkezésére is!

Dr. Száz Klára

Felnőtt és gyerek fogszabályozás specialista

Jelentkezzen be konzultációra és állapotfelmérésre most!

Call Now Button