Fogászati koronák, hidak

Fémmentes, anti-allergén, 100% élethű fogászati koronák az I. kerületben garanciával, kedvező áron!

Z

Fájdalommentes kezelés

Korszerű érzéstelenítő technikákat használunk.
l

Garancia vállalása

A felhasznált anyagokra 100% garanciát vállalunk.

Barátságos árképzés

Ezért bárki számára elérhetőek kezeléseink.

Fogászati koronákról, hídakról

Mi a fogászati korona?

A fogászati koronák és hidak a legelterjedtebb és legjobb megoldásnak tartott fogpótlások, amelyeket “sapka szerűen” a szuvas vagy az esztétikailag nem szép fogakra építünk. A koronát a lecsiszolt fog megmaradt csonkjára helyezzük, így visszaadjuk fogának eredeti alakját.

A koronák stabilitását egy váz biztosítja, amely nikkelmentes, anti-allergén fémből vagy 100% fémmentes cirkóniumból készül. A vázra pedig egy speciális kerámia réteg kerül, amely szinte mestermunkaként hasonlít az eredeti fogakra (színében, formájában.)

Egy jó korona tartós és élethű, amely pontosan illeszkedik az alatta lévő fogra.  A kezelés ideje alatt sem marad fog nélkül, mivel ideiglenes koronát vagy hidat biztosítunk! A fogpótlások általában gyorsan elkészülnek.

Mik a fogászati koronák, hídak előnyei?

A fogaknak komoly funkcionális és esztétikai szerepe van az életünkben, amik nélkül a mindennapi életet nem lehet teljes.

R

100% Élethű

Észrevehetetlenül hasonlít az eredeti fogakra.
R

Jókat fog enni

Rágása, rágóereje újból a régi lesz és újra kedvenc ételeit ehet.
R

Nem romlik, nem fáj

Nem kell aggódnia, hogy fogai újra “elromlanak”.
R

Önbizalom növekedés

Bátran fog mosolyogni a családi-, és baráti selfie-ken.
R

Gondtalan 8 év

Ha betartja a szigorú higiénés javaslatokat.
R

Kiváló árazás

Nagyon kedvező áron elérhetőek.

Fogászati korona készítésének menete

Mennyibe kerül a fogászati korona?

Ahány eset, annyi kezelési terv

A pontos kezelési költségeit “nehéz látatlanba” megmondani, mivel a kezelések 100%-ban személyre szabottak, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el a legnagyobb költséghatékonyság mellett.

Ezért kizárólag a konzultáció és a kezelési tervének elkészítése után tudnak specialistáink erre választ adni.

Korona készítés árak

Fémkerámia korona 45.000,- Ft
Zirkon korona (fémmentes) 80.000,- Ft
Préskerámia korona 80.000,- Ft
Ideiglenes korona – rendelőben készült / fog 3.000,- Ft-tól

Jelentkezzen be konzultációra és állapotfelmérésre most!

Gyakori kérdések a fogászati koronákról

Mi a korona és a híd?
A korona egy fogpótlás, amely “kalapszerűen” borítja be a pótolni kívánt felületet, azaz a lecsiszolt fogat. Ennek segítségével az adott fog teljesen megújul és visszanyeri eredeti formáját és színét. A fogászati koronát kisebb-nagyobb fogdarab pótlására, erős kopására, teljes pótlására vagy túl nagy tömés esetében használják. Fogászati hídról pedig akkor beszélünk, ha több hiányzó fogat átívelő fogpótlásról beszélünk. (Több korona egybe.)
Miért van szükséges koronára?
A fogászati korona pótolja az elvesztett fogdarabot, valamint további védelmet biztosít az esetleges fogvesztéstől. Így az eredeti fogát megőrizhetjük. A koronák formájukat és színűket illetően nagyon tartósak. Viszont számos olyan eset van, amikor a fogakon jelentős esztétikai korrekciót szeretne kérne a páciens, erre is kiválóan alkalmasak a fogászati koronák és hidak.
Miből és hogyan készülnek a koronák?
Ami fontos: rendkívül élethűek, ezért senki nem tudja megmondani, hogy azok fogpótlások.
Préskerámia koronák: Alapanyaga lítium diszilikát, amely a világon a legelterjedtebb kerámia anyag. Élethű hatást érhetünk el vele, valamint anti-allergén, mert fémet nem tartalmaz.

Fémkerámia korona: Alapja egy nikkelmentes, anti-allergén fémváz. Erre égetik rá később a porcelánleplező réteget. Nagyon közkedvelt fogpótlási típus, úgy néznek ki akárcsak az eredeti fogai.

Cirkónium koronák: Alapja a cirkónium-dioxid. Ez egy kiváló fémmentes anyag, amelyből a koronát egy számítógépes CAD/CAM gép tervezi meg és alakítja ki. Ha megvan a cirkónium váz, akkor erre égetik rá porcelánleplező réteget. Ennek a fogpótlásnak a hatalmas előnye, hogy sokkal nagyobb a fényáteresztő képessége, mint a fémvázas megoldásnak, így még természetesebb hatást nyújt.

Fájdalmas eljárás a korona készítés?
Korszerű érzéstelenítő technológiánknak köszönhetően a kezelés egyáltalán nem fájdalmas.
Amíg a korona elkészül, kapok ideiglenes fogakat?
Igen, természetesen. A kezelés során a rendelőben készítünk Önnek ideiglenes fogpótlást, így nem kell attól tartania, hogy fogatlanul fog hazamenni. Ezek a pótlások nem olyan szépek, mint az igazi koronák, de arra tökéletes, hogy senkinek se tűnjön fel.
Meddig tart a teljes kezelés?
Körülbelül 7-14 nap, ezért 2-3 látogatás biztosan szükséges lesz az Ön részéről. Elsőnek előkészítjük a fogat a lenyomatvételhez, majd lenyomatot veszünk. Ezután a technikusaink elkészítik a pontosan illeszkedő fogászati koronáját és vázat próbálunk. Az utolsó alkalommal pedig a koronák beragasztása következik.
A korona ugyan úgy elromolhat, akár egy fog?
Ha nem tartja be a megfelelő tisztítási szabályokat, akkor a korona széleinél a lecsiszolt fog idővel romlásnak indulhat. Ezért kiemelten fontos(!), hogy a higiénés előírásokat maradéktalanul betartsa. Továbbá az éves kontroll vizsgálatok is szükségesek, ahol röntgenfelvétel készítésével együtt tudjuk kiszűrni az esetleges változásokat, eltéréseket.
Hány évig viselhető egy korona?
Akár 8 évig is kitarthat, ha megfelelően ápolja őket és rendszeresen eljár kontroll vizsgálatokra. Viszont 8 évenként cserélni szükséges a koronákat a szájban végbemenő biológiai változások miatt!
Egy baráti sporteseményen sikerült annyira “szerencsétlenül” elesnem, hogy az első 2 frontfogam bánta. Katalinék viszont gyönyörű munkát végeztek. Hibátlan!
Kiss Szabolcs, 29 éves

Több gyökérkezelt fogam érett meg a “cserére”, így el kellett távolítani őket. Nagyon féltem, hogy drága lesz a kezelés, de Katalinék ár-érték arányban kiváló munkát végeztek!
Szabó Balázs, 36 éves

Barátnőim ajánlották a Szila-Dentet, hogy mennyire ügyes és milyen szép munkát végez. A fogászati koronáimról még a férjem is azt hitte, hogy eredetiek! Köszönöm, bátran ajánlom!
Marosi Tamara, 41 éves

Jelentkezzen be konzultációra és állapotfelmérésre most!

Ki fogja meggyógyítani?

Szakterületeim a dento-alveolaris sebészet; regeneratív parodontológiai eljárások; esztétikai, lágyrész helyreállító sebészeti beavatkozások, valamint a fogászati implantátumok.

Fogorvosi diplomámat 1983-ban a Debreceni Orvostudományi Egyetem Fogorvosi Karán szereztem, így több mint 35 éve gyakorlom hivatásomat. Nagyon szeretem a fémmentes és anti-allergén fogpótlásokat, mivel tényleg észrevehetetlenül hasonlítanak az eredeti fogakra.

Megszerzett tapasztalatommal állok az Ön rendelkezésére is!

Dr. Szilágyi Katalin

Fog- és szájbetegségek szakorvosa, parodontológus

Jelentkezzen be konzultációra és állapotfelmérésre most!

Call Now Button